U kent het gezegde wel: iemand aan het lijntje houden. In Oosterduinen geven we een heel andere betekenis aan die woorden. Honden horen aan het lijntje. Dat staat in de Algemene Politie Verordening. De wijkagent zou een bekeuring kunnen geven als mensen hun honden niet aan ‘het lijntje’ laten lopen. Dat heeft best een goede reden.

Niet iedereen houdt van honden. Veel mensen vinden het niet prettig als er een enthousiaste viervoeter op hen af komt rennen. Om nog maar te zwijgen van het opspringen (‘daar gaat mijn nette broek’). Een andere reden is dat sommige honden agressief kunnen reageren op andere honden. Onlangs heeft dit geleid tot een vervelend incident, waar de politie aan te pas moest komen. En dan is daar nog de hondenpoep (wilt u dat in een zakje doen en meenemen?).

Het is aan de andere kant volkomen begrijpelijk, dat mensen met goedaardige honden genieten van de vrijheid in het bos. Toch hierbij het verzoek om rekening te houden met de APV (honden aangelijnd) en het bosplezier van mensen die niet van honden houden.

Dit hele artikel kunnen we samenvatting in één zin: Hou ze aan het lijntje!