In samenwerking met Bert Dijkstra van het Landschapsbeheer Drenthe zijn vrijwilligers uit de Oosterduinen en mensen van het bestuur momenteel bezig handmatig invasieve exoten te verwijderen (voor ze in de bloei komen, begin juli). De twee exoten zijn de reuze springbalsemien en de Japanse duizendknoop.

We pakken het aan om de normale bosbegroeïing weer een kans te geven, door ze er met wortel en al eruit te trekken (we werken zonder vergif).

Op zaterdag 18 mei zijn we al met een groepje bezig geweest en hebben een klein gedeelte van het bos exoten vrij gemaakt. Nu zoeken we nog een aantal vrijwilligers om onze groep te versterken, aangezien het vééééééél werk is en we er niet op tijd doorheen komen.

VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK
KOM HELPEN, op 8 juni om 9.30 uur, verzamelplaats bij de brievenbussen aan de Voorsteweg. Doe geschikte kleding en schoenen aan i.v.m. teken en brandnetels.

Hatty en Corinne