maandag 03 juni 2019

Nieuws:

Wie helpt 8 juni mee met de strijd tegen reuze springbalsemien en de Japanse duizendknoop?

Beste mede bosbewoners,

Wij, een groepje vrijwilligers en mensen van het bestuur in samenwerking met Bert Dijkstra van het Landschapsbeheer Drenthe, zijn momenteel bezig handmatig exoten te verwijderen (voor ze in de bloei komen, begin juli). Deze exoten pakken we aan om de normale bosbegroeing weer een kans te geven, door ze er met wortel en al eruit te trekken (we werken zonder vergif).
De twee exoten zijn de reuze springbalsemien en de Japanse duizendknoop. Op zaterdag 18 mei zijn we al met een groepje bezig geweest en hebben een klein gedeelte van het bos exoten vrij gemaakt. Nu zoeken we nog een aantal vrijwilligers om onze groep te versterken, aangezien het vééééééél werk is en we er niet op tijd doorheen komen.

VELE HANDEN MAKEN LICHT WERK
KOM HELPEN, op 8 juni om 9.30 uur, verzamelplaats bij de brievenbussen aan de Voorsteweg. Doe geschikte kleding en schoenen aan i.v.m. teken en brandnetels.

Hatty en Corinne

Geen reacties

Ook reageren?
Wij plaatsen alleen inhoudelijke reacties. Reacties met voornamelijk slogans en kreten worden niet gepubliceerd.

Poll - uw mening telt

Heeft u interesse om uw huisje te huur aan te bieden via deze website?

Ga naar het Poll archief