Tijdens een fijne herfstwandeling  is aan de Roeghoornweg deze mooie paddenstoel gezien.

De webpagina van IVN (Instituut Voor Natuur-educatie) leert ons:

De familie van de Stinkzwammen is een excentrieke familie binnen de paddenstoelen. Ze vallen op door hun afwijkende geur en aparte vormen. Kenmerkend voor alle soorten in de familie van de Stinkzwammen is dat de paddenstoel of het vruchtlichaam, uit een soort ei komt. Die witachtige eieren, noemt men in de volksmond “hekseneieren” of “duivelseieren”. Deze namen herinneren aan oude tijden, toen men alles wat men niet zo kon verklaren, toeschreef aan hogere machten. Uit de eieren kwamen namelijk rare gedrochten, waardoor men dacht aan het werk van duistere machten. De vieze stank droeg daar natuurlijk ook aan bij.

De Kleine stinkzwam, een in Nederland algemeen voorkomende paddenstoel, wordt ook wel Hondsphallus genoemd vanwege zijn vorm en omdat honden er blijkbaar dol op zijn. De paddenstoel kan men vaak als saprofyt van juni t/m oktober waarnemen op zaagsel, ruwe humus en op of bij sterk vermolmd loofhout in bossen, lanen en parken.