Gratis snoeiafval brengen in Norg, 9 en 30 nov.

Zesmaal per jaar kan gratis snoeiafval worden gestort op het terrein van de voormalige gemeentelijke werkplaats, Eenerweg 69 in Norg.
De eerstvolgende keren waarop dit mogelijk is, zijn de zaterdagen 9 en 30 november van 8.00 tot 15.00 uur. S.v.p. wel uw afvalpas meenemen!
In verband met de brandveiligheid wordt het optasten van takken tussen de bomen op het eigen bosperceel sterk afgeraden. Er zijn manieren om dit op een veilige manier te doen (mengen met zand en blad), maar het afvoeren van snoeiafval is een goed alternatief.

Verantwoord weggebruik

De wegen in ons bos zijn niet ‘openbaar’, maar een aaneenschakeling van stukjes privégrond. Het hele jaar zijn de zandwegen in ons bos kwetsbaar; in de zomer is er opstuivend zand wanneer er sneller dan stapvoets gereden wordt, in de herfst wordt de wegkwaliteit snel minder.

Lees verder

Nieuw: het Bosblad

De Oosterduinen is in transitie naar kwaliteitsverbetering. Vanuit deze positieve stroom wordt een magazine uitgebracht, waarin de waarden van ons bos en het samen daarin verblijven belicht worden.
Interviews, natuurfoto’s, informatie, een verkiezing, bosbeheer, geschiedenis, Oosterduinen in actie, een kinderpagina… voor ieder wat wils.

Lees verder

Gratis snoeiafval brengen in Norg, 5 okt.

Zesmaal per jaar kan gratis snoeiafval worden gebracht naar het terrein van de voormalige gemeentelijke werkplaats, Eenerweg 69 in Norg. De eerstvolgende keer waarop dit mogelijk is, is zaterdag 5 oktober van 8.00 tot 15.00 uur. S.v.p. wel uw afvalpas meenemen!
In verband met de brandveiligheid wordt het ophopen van takken tussen bomen op het bosperceel sterk afgeraden. Er zijn manieren om dit op een veilige manier te doen (mengen met zand en blad), maar het afvoeren van snoeiafval is ook een goed alternatief.

’G☠R ϟM☠BϟL’

Brandgevaarlijke situaties, geschreeuw, schuttingen, harde muziek of tv, rookoverlast, te snel rijdende auto’s, honden-/ kattenpoep, verstoorde zondagsrust, blaffende honden…Het bewijst hoezeer we afhankelijk zijn van elkaar om optimaal plezier te beleven aan ons verblijf in het bos.

Lees verder

Geweldig nieuws voor brandveiligheid

De gemeente Noordenveld heeft afgelopen week een subsidie toegezegd van € 65.300,- om uw brandveiligheid, bereikbaarheid en vindbaarheid door hulpdiensten (en dat van uw gasten) op orde te brengen’. Voor de bestuursleden Albert Koele en Wim Koster is dit een tastbare beloning voor hun inzet en dat willen ze bij dezen graag met alle belanghebbenden delen.

Lees verder

Soep en salade middag, 28 Sept.

Het activiteitenteam organiseert dan om 16.00 uur een gezellige ontmoeting met soep en salade, uiteraard ook voor vegetariërs. Per deelnemer wordt een vergoeding gevraagd van € 5,-. Waar? Aan het Beukenlaantje in het D-vak (tegenover D 49, zie plattegrond).
Alle bewoners/ recreanten in de Oosterduinen zijn welkom. Wel zelf een stoel, soepkom en bestek meenemen! Graag opgeven vóór 24 september via naoberschap@oosterduinen.nl (Let op met ao, op z’n Drents).

Exotenbestrijding 14 Sept.

Een nieuwe uitnodiging om de Japanse Duizendknoop te bestrijden. Wie komt het exotenteam helpen? Jouw versterking wordt gewaardeerd door Hatty en Corinne.

Op 14 september 2019 om 9:30 uur verzamelen aan de Voorsteweg bij de brievenbussen van vak D/ Z. Neem je fiets weer mee! Om ca. 11.00 uur is er weer koffie in het Beukenlaantje (tegenover D 49, zie plattegrond).

Een bospaspoort? Waar is dat goed voor?

Sinds de ‘Expeditie Norgerduinen’ een toekomstvisie voor het bosgebied heeft opgesteld, circuleert het idee ‘bospaspoort’. Wat wordt hier eigenlijk mee bedoeld?
De gedachte achter het bospaspoort is dat de eigenaren van bospercelen gezamenlijk afspraken maken over wat wel en niet geoorloofd is in het bos.

Lees verder

Fase 1 ‘Regulier Risico’


Nu de droogte voorbij is, zijn de vuurbeperkingen in natuurgebieden opgeheven, dus ook in de Oosterduinen. Fase 2 heeft 6 weken geduurd. Wel geldt altijd dat voorzichtigheid met vuur in de natuur geboden is. Anders dan in de bebouwde kom, blijft een bos kwetsbaarder.

Lees verder

« Oudere berichten

© 2019 Website oosterduinen.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑