Bosblad positief ontvangen

Auteur: Anneleen le Blom op 1 november 2019

De enthousiaste reacties op het bosblad vragen om een tweede editie volgend jaar. Bij de Oosterduiners werd onder andere positief gereageerd op ‘bosbeheer met een groen hart’, het wij-gevoel en de samenwerking met de gemeente. Vanuit het dorp was de animo ook groot. Honderden bosbladen gingen als ‘zoete broodjes over de toonbank’. Mensen zijn blij verrast met de ontwikkelingen.

Het is voor het transitieproces belangrijk dat inwoners van Norg positief zijn over de kwaliteitsverbetering van de Oosterduinen. Tegenstand vanuit het dorp kan roet in het eten gooien, wanneer men bezwaar zou aantekenen tegen een nieuw bestemmingsplan.

Het verzoek om het bosblad elk seizoen te laten uitkomen is een groot compliment voor de vrijwilligers, maar te arbeidsintensief om voor elkaar te krijgen. Dus: laat je inspireren door het bos zelf.

De communicatiecommissie heeft naast het ‘inspiratiemagazine’ het afgelopen jaar ook de website vernieuwd en is begonnen met een maandelijkse nieuwsbrief. Op deze manier wil de vereniging helder communiceren over de veranderingen en wat het profijt ervan is. Met de huidige positieve stroom is er voor iedereen wat te winnen: een aantrekkelijk bos voor mens en dier en naast recreatie… wellicht permanent wonen. Hoe mooi is dat?!!