Politieke beslissing over Streefbeeld Oosterduinen uitgesteld

Auteur: Redactie op 2 november 2023

De gemeenteraad van Noordenveld zou eind november een ‘klap’ geven op het Streefbeeld, waarin het toekomstplaatje van Oosterduinen staat beschreven. Dat gaat niet door. De besluitvorming door de raad (het hoogste orgaan in de lokale democratie) is uitgesteld tot begin 2024. Dat laat woordvoerder Anita Pepping van de gemeente vandaag weten. Het vertrek van projectleider Maxime Romashuk is hieraan debet.

De hamerslag in de raad zal het begin zijn van de volgende fase van de transitie van het bos: de uitvoering (transormatiefase). Dan zullen concrete ideeën en regels worden bedacht om het ideaal van een beter bos (inclusief woonrecht) te verwezenlijken. Bij die fase zullen weer bewoners en recreanten van het bos worden betrokken, net als de Vereniging van Huiseigenaren VvHE Oosterduinen.

Het uitstel van de besluitvorming heeft te maken met het vertrek van projectleider Maxime Romashuk (foto). Kennelijk laat hij een leegte achter, die nu moet worden opgevuld. Dat bleek ook al bij de uitvoering van het ‘omnummeren’ in Oosterduinen. De laatste fase daarvan (D-vak) is ook ‘on hold’ gezet, omdat nieuwe mensen moeten worden ingewerkt op dit dossier.


Maxime Romashuk in het Oosterduinen Journaal van september

Hieronder de officiële verklaring van de gemeente:

We willen u met dit bericht graag op de hoogte brengen van de laatste stand van zaken rondom Oosterduinen. Met het vertrek van projectleider Maxim Romashuk van de gemeente Noordenveld is de gemeentelijke besluitvorming over het concept-streefbeeld en de beantwoording van de zienswijzen enigszins vertraagd. Het streven is om deze begin volgend jaar op de politieke agenda te zetten.

In afwachting van een nieuwe coördinator springt Gerben Rouwenhorst tijdelijk in. Gerben maakt als transformatiespecialist deel uit van de Taskforce Vitale Vakantieparken Drenthe en is de komende periode het aanspreekpunt voor vragen. Hij is bereikbaar via g.rouwenhorst@vitalevakantieparkendrenthe.nl of 06-11607841.

Voor de werkgroep Oosterduinen – Omnummering/Vindbaarheid is Jacqueline Boerema van de Taskforce Vitale Vakantieparken Drenthe tijdelijk aanspreekbaar. Zij werkt voor verschillende gemeenten in Drenthe en is bereikbaar via 06-31987001 of jac.boerema@vitalevakantieparkendrenthe.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *